Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalji tragedije kod Modriče: Komšija postavio bombu u njivu

Preuzmite sliku

Protiv muškarca iz Modriče, u čijoj je njivi od eksplozije bombe stradao njegov komšija, biće dostavljen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu izazivanje opće opasnosti.

Kako smo već pisali, jučer je osoba inicijala R.R. u 07.45 policiji prijavila slučaj. Istakao je da je na svom usjevu kukuruza pronašao svog komšiju Savu Markovića (1966.) s povredama na tijelu koje su nastale vjerovatno od eksplozivne naprave.

Utvrđeno je da je osoba inicijala R.R., u svom usjevu kukuruza, u mjestu Dugo Polje kod Modriče, s ciljem zaštite svog usjeva kukuruza od divljih životinja, postavila ručnu bombu, na koju je jučer naišao Marković te nakon aktiviranja smrtno stradao, prenosi Fena

Vezano| Modriča: Muškarac poginuo na njivi nakon aktiviranja eksplozivne naprave 

Ovo je drugi slučaj u proteklih nekoliko dana, kako je neko stradao od eksplozivnih naprava postavljenih u njive kako bi se sačuvali usjevi od divljih životinja.

Iz Civilne zaštite RS-a su već apelovali na građane da obavijeste najbližu službu civilne zaštite ili policijsku stanicu ako imaju ili pronađu minsko-eksplozivna sredstva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje