Četvrtak, 21. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalji svirepog ubistva u Srpcu: Zbog čega je i zašto svekar ubio snahu

Preuzmite sliku

Neđeljko Popadić (67) iz Sitneša kod Srpca hicima iz pištolja ubio je svoju snahu Ilijanu Popadić (41), majku dvoje dece, a potom se sam prijavio policiji! Zločin se dogodio u nedjelju oko 20 sati u njihovoj porodičnoj kući u Sitnešima.

Kako saznaju Novosti, Popadić je i ranije znao da pokazuje netrpeljivost prema snahi, što je u nedjelju uvečer kulminiralo. Bili su sami u kući kada je došlo do svađe tokom koje je Neđeljko uzeo pištolj i na hodniku kuće ispalio tri hica u snahu.

– Nakon ubistva Neđeljko je sam došao da se prijavi u PS Srbac, a sa sobom je donio i pištolj iz kojeg je pucao. Dežurnom policajcu je rekao da je pucao u snahu, i da ne zna da li je još živa, iako joj je u grudi ispalio tri metka – pojašnjava izvor blizak istrazi.

Od porodice se saznaje da je neposredno prije zločina Ilijana telefonom pričala sa svojim suprugom Dragom, koji živi i radi u Njemačkoj. Vidjevši da nešto nije u redu i da mu se supruga svađa sa ocem, on je pozvao kćerku da ode do kuće da vidi šta se dešava.

– Kćerki je rekao da su se njena majka i djed posvađali i da ju je on navodno udario. Kćerka je bila u gradu i odmah je krenula kući. Kada je stigla, zatekla je šokantan prizor – ubijenu majku kako leži na podu u hodniku kuće. Tek kasnije su stigli policija i Hitna pomoć – priča dobro upućeni izvor.

On navodi da je Neđeljko godinama radio u Njemačkoj, te da je povremeno dolazio u Sitneše, u kuću u kojoj je Ilijana živjela sa svojom kćerkom i maloljetnim sinom.

– Prije nekoliko dana se vratio iz Njemačke, ali niko nije mogao da pretpostavi da će napraviti takav zločin. Bilo je svađa i ranije, jer je Neđeljko bio čudan čovjek koji je prema Ilijani bio ili izrazito dobar ili grub – pojašnjava ovaj sagovornik.

Portparolka OJT u Banjaluci Maja Đaković Vidović potvrdila je da je Neđeljko Popadić uhapšen zbog sumnje da je počinio ubistvo.

Neđeljko Popadić tokom saslušanja u policiji priznao je ubistvo snahe, tvrdeći da je s njom godinama imao problema.

Kako se saznaje, istražiocima je ispričao da mu je smetalo to što se snaha “slobodnije ponaša”, izlazi sa prijateljicama, a da on kod kuće nema ručka, ni vode. Ispričao je i da je tokom svađe ona počela da ga gura i istjeruje iz kuće i tada je na nju pucao.

Tvrdio je da je pištolj imao kod sebe, jer je “imao namjeru da ga skloni”.

– Ovako nešto sigurno nije planirano, jer je Neđeljko danas trebao biti na putu za Njemačku gdje je proveo radni vijek i gdje je nedavno zakazao pregled kod kardiologa. Vjerovatno se radilo o jakom afektu, ali zbog čega su se posvađali to sada samo zna Neđeljko – ispričao je za Srpskainfo blizak rođak Popadića, koji je želio ostati anoniman.

Rodbina i komšije i juče su u nevjerici pokušavali naći razloge porodične tragedije.

– Neđeljko je cijeli radni vijek proveo radeći u Njemačkoj. Tamo je sagradio kuće, kao i ovdje. Sin mu je u vrijeme tragedije bio u Njemačkoj, a Ilijana je završavala takođe da ode na rad kao medicinski tehničar. Upravo danas je Neđeljko trebao da ode za Njemačku na ljekarski pregled i to svojim kombijem, koji je parkiran ispred kuće – ispričao je komšija.

Rodbina i komšije jednoglasni su u stavu da je Neđeljko u nedjelju uveče, osim Ilijaninog, uništio i živote bliskih članova porodice, a posebno unuka i unuke, koji su preko noći ostali bez majke.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Aleksandar Simonović, koji je obavio uviđaj zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Gradiška, naredio je preduzimanje svih potrebnih istražnih mjera i radnji kako bi se utvrdile tačne okolnosti porodične tragedije u Sitnešima kod Srpca.

– Sa lica mjesta su izuzeti tragovi za potrebe vještačenja, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradale, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske – navedeno je u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. (Depo)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,