Ponedjeljak, 24. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Detalji pljački u Banjaluci: Preko balkona ulazili u stanove, krali novac i nakit

Preuzmite sliku

U akciji banjalučke policije uhapšeni su Radenko V. (46) i Zoran A. (46) zbog sumnje da su pljačkali stanove na području Banjaluke.

Izvor Srpskainfo kaže da su prilikom kriminalističke obrade osumnjičeni priznali da su od oktobra do decembra prošle godine na području Banjaluke izvršili ukupno sedam teških krađa.

Vezano | U Banja Luci uhapšeni lopovi: Iz jednog stana ukrali novac i nakit u vrijednosti od 17.700 maraka

– Oni su koristeći odsustvo vlasnika, neopaženo penjali na niže spratove stambenih objekata, gdje su uz upotrebu fizičke snage i podesnog alata nasilno otvarali balkonska vrata, nakon čega su ulazili u unutrašnjost, gdje su vršili pregled i preturanje stvari, kom prilikom su otuđivali novac i nakit. Ukupna materijalna šteta koja je ovom prilikom pričinjena vlasnicima objekata iznosi oko 25.600KM – kaže izvor Srpskainfo.

Takođe tom prilikom su u objektima koje koriste osumnjičeni na osnovu naredbi Osnovnog suda Banjaluka izvršeni pretresi i oduzeti predmeti koji će u postupku protiv istih biti korišteni kao dokazi.

– Od Zorana je privremeno oduzet novac u ukupnom iznosu od 5.500 KM, kao i muški ručni sat marke “Huawei GT2”, a koji su ukradeni – rekao je izvor Srpskainfo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,