Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Detalji obdukcije pokazali: Migrant se ugušio pljuvačkom u tuzlanskom motelu

Preuzmite sliku

Kako smo već ranije pisali, jučer u posljepodnevnim satima u Tuzli je pronađeno beživotno tijelo muške osobe.

Prema riječima prijatelja preminulog mladića, radi se o Markokancu koji je u Bosni i Hercegovini već osam mjeseci.

Tijelo migranta pronađeno je jučer popodne u motelu Rudar u Tuzli. Prema riječima tuzlanskog tužitelja Vedrana Alidžanovića najvjerovatnije se radi o Marokancu, koji u BiH boravi već osam mjeseci.

– Obdukcija je pokazala da se radi o gušenju pljuvačkom, odnosno vlastitim sadržajem iz želuca. Na tijelu su bile manje ogrebotine i stari ožiljci. Nije nađeno ništa što bi ukazivalo na nasilnu smrt. Prema dokazima koje smo prikupili mladić je prije smrti, najvjerovatnije, konzumirao alkohol i neke tablete. Iz razgovora sa prijateljima preminulog saznali smo da se radi o 29-godišnjem mladiću. U svakom slučaju bit će angažovan tumač da se prevedu njegovi dokumenti kako bi znali o kome je riječ, pojasnio je za Oslobođenje tužitelj Alidžanović.

Preminuli mladić je u Tuzlu stigao nakon ilegalnog prelaska granice između Srbije i BiH, a borave u neposrednoj blizini Glavne autobuske stanice u Tuzli. Sve veći broj migranata primjetan je na ulicama Tuzle, koja im predstavlja tranzitnu zonu, s obzirom na to da se iz ovog grada autobusima prebacuju do Sarajeva. (Oslobodjenje.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,