Ponedjeljak, 29. Novembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Crna noć u Krajini: Muškarac ubio ženu, ranio jednu osobu, a zatim izvršio samoubistvo

Preuzmite sliku

Identitet osoba još nije potvrđen, do završetka vještačenja odnosno uviđaja ne mogu govoriti o motivima, kazao je Šiljdedić

U mjestu Gornji Brigovi, u općini Bužim večeras se dogodila velika tragedija u kojoj su dvije osobe smrtno stradale, a jedna teško povrijeđena. Ova informacija je potvrđena za Oslobođenje.

Naime, kako je kazao portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić za medije, policiji je u 19 sati i 45 minuta prijavljeno da je u tom mjestu došlo do upotrebe vatrenog oružja.

– Za sada mogu potvrditi da su dvije osobe smrtno stradale, te da je teško povrijeđena prebačena u Dom zdravlja, a kasnije u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljibijankić” u Bihaću. Povreda je nanesena vatrenim oružjem, kazao je za naš portal Šiljdedić.

Između ostalog, za naš portal istakao je da je na licu mjesta policija i uviđaj te da će trajati uviđaj do kasno u noć, te nastaviti se u ranim jutarnjim satima.

– Identitet osoba još nije potvrđen, do završetka vještačenja odnosno uviđaja ne mogu govoriti o motivima odnosno kako je došlo do ove tragedije. Ono što je sigurno je da je jedna osoba usmrtila jednu, te povrijedila drugu, a potom je isti izvršio samoubistvo, dodao je portparol MUP-a USK.

Kako navodi radi se o jednoj muškoj osobi i ženskoj osobi, a treća osoba je teško ranjena.

– Ono što mi imamo kao opciju jeste da je treća osoba je izvršila ubistvo, ranjavanje a potom i samoubistvo. To ne možemo tvrditi kao takvo, radimo uviđaj. Vidjet ćemo šta je motiv i ko je u biti šta je uradio u svemu tome. Kao štoo sam već rekao ne znam šta mogu biti motivi ovoga, zaključio je Šiljdedić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,