Petak, 25. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Četvrti dan: Policija u šumama i selima kod Konjica traži Edina Gačića zbog ubistva

Ponovnom pretragom sela u kojom je bjegunac živio, kao i šuma koje ga okružuju, nastavlja se potraga za Edinom Gačićem.

Kako saznaje portal Klix.ba sinoć je u Konjicu održan sastanak čelnih ljudi svih policijskih jedinica uključenih u potjeru s nadležnim tužiteljem Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona. Dogovoreni su dalji koraci u potrazi za panadačom, između ostalog i ponovni pretresi sela u kojem je Gačić živio i šuma u okruženju.

Konjička općina kao jedna od najvećih u našoj zemlji, koja obiluje teško dostupnim područjima idealna je za bjegunce kao što je ubica iz Podorašca. Zbog toga su korekcije u načinu potrage bile neminovne.

Jučer je u Podorašcu ukopan i brutalno ubijeni Saud Sultanić.

Podsjećamo, Sultanić je ubijen u ponedjeljak oko 7:30 sati, nakon što je otvorio svoju trgovačku radnju. Ubica je ispalio tri hica, a potom, kako se spekulira, Sultanića nekoliko puta ubo i nožem. Motiv ubistva potpuno je nejasan, a snimila ga je i nadzorna kamera.

Za osumnjičenog se tvrdi da je nedavno izašao iz zatvora nakon izdržane dvije trećine kazne za ubistvo majke, a da je ranije već bio u zatvoru zbog ubistva saborca iz rata. Na jednom od svoja dva profila na društvenoj mreži Facebook nudio je i turističke usluge, a kao zanimanje je naveo da je terorista. U kući osumnjičenog pronađene su veće količine naoružanja i eksploziva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,