Ponedjeljak, 15. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Četrnaestogodišnji Afganistanac pronađen u kukuruzištu kod Zvornika

Preuzmite sliku

Volonter jedne o organizacija koja pomaže ljudima u nevolji ispričao je slučaj kada su u bh. gradu pronašli mladog Afganistanca.

Naime, iako je migrantska kriza zbog poskupljenja stavljena u drugi plan ona još uvijek traje i mnogo je onih koji još uvijek iz prvca Srbije prelaze na teritoriju BiH. Uglavnom se to događa na području Zvornika i Bratunca, ili uz pomoć lokalnih švercera.

Nerijetko se dešava da granicu prelaze na način da preplivaju rijku Drinu.

Zvornička policija sinoć je u Karakaju na području Zvornika pronašla Afganistanca koji se krio u kuruzištu. On je s te lokacije pozvao tuzlanske volontere u pomoć.

Riječ je o četrnaestogodišnjaku iz Afganistana, do dolaska predstavnika humanitarne organizacije iz Tuzle zvornički policajci su ovom dječaku obezbjedili hranu, strujom mu napunili telefon, ali ga i oslobodili straha u kakvom je bio u trenutku kada su ga, uvečer negdje oko 21,30,  pronašli među stabljikama kukuruza u kojima se krio.

Zahvalan sam policajcima  na korektnom i profesionalnom, ali i ljudskom odnosu prema ovom dječaku. Jutros negdje oko 4 sata stigli smo u Tuzlu i smjestili ga u sigurnu kuću – kazao je jedan od volontera za Politicki.ba koji je sinoć išao u Zvornik po četrnaestogodišnjeg Afganistanca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,