Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Cazin: Otac ubio sina u dvorištu porodične kuće, Sulejman u Vernesa ispalio pet hitaca

Preuzmite sliku

U naselju Cazin danas je u 11 sati i 43 minute, Policijskoj stanici Cazin obratio se N.N. građanin, koji je prijavio da se u naselju Šepići, Grad Cazin, čuje pucnjava iz dvorišta porodične kuće vlasništvo Sulejmana Burzića.

Odmah po zaprimljenoj prijavi, na lice mjesta je upućena policijska patrola PS Cazin, koja je izlaskom na lice mjesta događaja u naselje Šepići, Grad Cazin, u dvorištu porodične kuće zatekla vlasnika objekta Sulejmana Burzića rođenog 1944. godine i njegovog sina Vernesa Burzića rođenog 1966.godine, koji nije davao nikakve znakove života.

Na mjesto događaja izišla je i dežurna ekipa Doma zdravlja Cazin, koji su kod lica Vernesa Burzića konstatirali smrt, a vizaulnim pregledom tijela ustanovljene su povrede u predjelu vrata i grudnog koša, nanešene najvjerovatnije vatrenim oružjem.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici došli su do saznanja da postoje osnovi sumnje da je izvršilac ovog krivičnog vlasnik porodične kuće Sulejman Burzić, rođen 1944.godine, odnosno otac od ubijenog Vernesa Burzića, koji je odmah lišen slobode i priveden u prostorije Policijske stanice Cazin. Navedenom događaju prema prvim saznanjima prethodila je svađa i fizički obračun između oca i sina.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela ubistvo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva USK-a, nastavljaju istražitelji SKP Uprave policije. (Foto: Cazin.net)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,