Ponedjeljak, 22. Juli 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Brza vožnja sve veći problem: Za samo četiri sata radar evidentirao 179 prekršaja

Na magistralnim putevima na području Policijske uprave Prijedor, od 04.08.2017. godine traje kontrola saobraćaja sa „Dual“ radarskim sistemom za kontrolu brzine kretanja motornih vozila, bez zaustavljanja od strane policijskih službenika.

Tokom korištenja radarskog sistema na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad, u mjestu Petkovac, u trajanju samo 4 sata, „Dual“ je evidentirao 179 prekršaja, od 534 vozila koliko je u ovom vremenskom periodu prošlo dionicom magistralnog puta na kojem je vršena kontrola.

Za prekoračenje brzine kretanja vozila više od 10 do 20 km/h evidentirano je 80 prekršaja, 59 prekršaja za prekoračenje brzine kretanja više od 20 do 30 km/h, dok je 40 prekršaja počinjeno prekoračenjem dozvoljene brzine kretanja preko 30 km/h za koje je predviđena novčana kazna u iznosu od 400,00 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom i dva kaznena boda.

Podsjećamo da je „Dual“ radarski sistem koji mjeri brzinu kretanja vozila u više saobraćajnih traka u oba pravca, kao i na udaljenosti od 500 metara. Ovaj uređaj funkcioniše u svim vremenskim prilikama, a poseban efekat postiže u noćnim uslovima.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da poštuju saobraćajne propise i pravila, posebno kada su u pitanju ograničenja brzine kretanja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,