Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Brojne ekipe na terenu: Potraga za dva mladića u Sarajevu

Preuzmite sliku

U toku je potraga za dva nestala muškarca u Sarajevu koja su kasno sinoć upali u rijeku Miljacku u sarajevskom naselju Dolac – Malta.

Trenutno su na terenu brojne ekipe koje učestvuju u potrazi za dva mladića.

Kako je kazala Majda Kovač, glasnogovornica FUCZ-a, trenutno je u toku kopnena potraga s obzirom na nabujalu Miljacku koja je mutna i gdje skoro pa nema vidljivosti.

“Moramo imati i u vidu sigurnost naših ronioca i spasioca koji tragaju za mladićima jer je MIljacka zaista nabujala, a vidljivosti skoro pa da i nema. Naše ekipe su na terenu i nastavit ćemo potragu”, kazala je Kovač za N1.

Kako saznaje N1, poznati su inicijali muškaraca koji se vode kao nestali nakon pada u rijeku. Naime, radi se o M.A. (1989.) i I.C. (1993.).

“Do nesreće je došlo u 2:30 sati na području naselja Dolac Malta. U toku je potraga”, kazali su nam iz Operativnog centra MUP-a KS.

Ova vijest potvrđena je i iz Kantonalne uprave Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

Kantonalni operativni centar civilne zaštite je odmah obavijestio direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo i njegovog pomoćnika za mjere zaštite i spašavanja, koji su odmah izašli na teren, kao i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo sa jednim vatrogasnim vozilom sa specijalnom opremom za spašavanje na vodi, te pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,