Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bosanac ubijen u Zemunu imao je debeo dosije: Ubistvo, pokušaj ubistva, iznude…

Preuzmite sliku

Nenad Blagojević (48), poznatiji pod nadimkom Bosanac, koji je poginuo sinoć kod Pupinovog mosta u eksploziji bombe podmetnuta ispod njegovog “Mercedesa”, ima debeo kriminalni dosije.

Blagojević, koji je stradao na licu mjesta od posljedica strahovite eksplozije, svoju kriminalnu karijeru započeo je još davne 1999. godine.

Bosanac u svom dosijeu ima krivične prijave za ubistvo, pokušaj ubistva, iznude, nanošenje teških telesnih povreda i krivične prijave zbog nelegalnog nošenja oružja. Kako saznajemo bio je tri puta osuđivan.

Ubijeni kriminalac postao je dobro poznat organima reda kada je 1999. godine bio doveden u vezu sa ubistvom Nenada Vicentijevića (28).

Vicentijevićevo telo pronađeno je u automobilu 15. jula te godine, a ubica mu je ispalio nekoliko hitaca u glavu. Blagojević i on su bili rivali i sve je upućivalo na to da je on izvršio ovaj zločin. Bio je osumnjičen i priveden, ali nije bilo dovoljno dokaza koji bi ga okrivili.

Ovo ga nije nateralo da se smiri, Blagojević je tri godine kasnije pokušao da ubije Dragana Ćirovića, a osuđen je za nanošenje teških tjelesnih povreda, tešku krađu i nedozvoljeno držanje oružja.

Nakon te kazne napustio je Srbiju i neko vreme proveo u SAD, a posle toga se preselio u Australiju, piše Kurir.

I u inostranstvu je, kako saznajemo, nastavio sa krimi-poslovima i navodno je sarađivao sa ljudima poreklom sa ovih prostora. Vlasti Australije su mu međutim otkazale gostoprimstvo i deportovali ga u Srbiju, čiji je državljanin, iako je rođen u Bosni i Hercegovini.

Međutim, po povratku u Srbiju nastavio je sa kriminalnim poslovima, pa je ponovo bio uhapšen zbog iznude.

Motiv likvidacije Blagojevića za sada nije poznat.

Facebook profil ubijenog Bosanca od juče je zatrpan porukama saučešća. Prijatelji i članovi porodice objavljuju njegove fotografije i emotivne poruke u kojima pišu da im je čast što su ga poznavali i da ga nikada neće zaboraviti. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,