Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bježali policiji i pucali iz auta: Sedam osoba uhapšeno nakon policijske potjere u Tuzli

Preuzmite sliku

Sinoć se u Tuzli od strane službenika MUP-a TK PS Zapad i Jedinice za specijalnu podršku odvijala potjera za putničkom motornim vozilom marke “Škoda octavia” u kojoj se nalazilo pet osoba.

Sinoć oko 00:00 sati, službenici policije PS Zapad su u ulici Rudarska nakon uočenog prekršaja pokušali da zaustave putničko motorno vozilo marke “Škoda Octavia karavan”, vlasništvo E. B. iz Tuzle.

Vozač navedenog vozila se oglušilo na znak ovlaštenog službenoig lice te je nastavilo kretanje u pravcu raskrsnice Irac. S ciljem zaustavljanja pomenutog vozila, vozilo je praćeno sa uključenim svjetlosnim i zvučnim signalima. Dolaskom u raskrsnicu na Ircu iz putničkog motornog vozila Škoda Octavia, kroz prozor suvozača, NN lice je ispalilo nekoliko hitaca iz pištolja nakon čega se velikom brzinom udaljilo u pravcu Bukinja.

S obzirom na opasnost i rizike u datom momentu u potjeru navedenog vozila uključena je i Jedinica za specijalnu podršku MUP TK-a.

Tokom potjere za navedenim vozilom iz istog je u više navrata pucano kroz prozor. Vozilo je skrenulo u Lipnicu u ulici Ozrenska gdje se zaustavilo i iz njega su izašla 4 muška NN lica, dok je jedno od njih odbacilo pištolj.

U tom trenutku vozač u Škodi Octavia istom kreće u pravcu službenog vozila MUP-a TK-a. U namjeri da izbjegnu direktan kontakt sa vozilom koje im se približavalo, službenici policije su vožnjom unazad pokušali da izbjegnu kontakt, i tom prilikom su sletjeli sa kolovoza u kanal, a automobil Škoda Octavia se udaljila sa lica događaja.

U travi gdje je predmetno vozilo bilo parkirano pronađen je odbačeni pištolj. Utvrđeno da se radi o gasnom pištolju.

Odmah zatim pronađena su 4 NN lica koja su stavljena pod kontrolu a radi se o: S. M. rođen 1983 godine iz Tuzle, dva šasnaestogodišnja lica i jedan sedamnaestogodišnjak.

U mjestu Plane od strane Jedinice za specijalnu podršku MUP-a TK zaustavljeno je vozilo Škoda Octavia kojom je upravljao A. D. rođen 2000 godine iz Tuzle.

Također je zaustavljeno i putničko motorno vozilo marke “BMW” kojim je upravljao Z. K. rođen 1997 godine, a na mjestu suvozača se nalazio B.B. rođen 1998 godine, oba iz Tuzle. Lica su stavljena pod kontrolu jer se sumnja da je jedan od navedenih u vrijeme incidenta bio u putničkom motornom vozilu Škoda Octavia.

Prilkom slijetanja službenog vozila dva službenika policije zadobila su lakše tjelesne povrede, a na vozilu je pričinjena materijalna šteta.

O navedenom događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, dok potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja poduzimaju službenici Odjeljenja krim policije PU Tuzla. (Tuzlanski.ba | Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,