Petak, 15. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bjegunac iz slovenačkog zatvora: Nemam nikakve veze sa ubistvom Miloša Ostojića, skrasio sam se u…

Preuzmite sliku

Svi koji su bili privedeni, nakon saslušanja su pušteni, istraga tapka u mjestu, policija ne naslućuje ni motiv…

Ko je i zbog čega likvidirao Miloša Ostojića, suvlasnika kafića Sparta iz Istočnog Sarajeva, još je predmet istrage koju vodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Iako je do sada bilo privođeno nekoliko osoba niko od njih nije zadržan zbog sumnje da se može dovesti u vezi sa ovim zločinom. Među privedenima je bio i Admir Hodžić Atko, koji je nakon ispitivanja u policiji pušten na slobodu.

Hodžić je prvobitno bio priveden zbog sumnje da je direktnim izvršiocima likvidacije Miloša Ostojića pružio utočište nakon ubistva te da su se kod njega skrivali.

  • Za ubistvo su navodno osumnjičeni Damnjan Mitrović (40), državljanin Srbije, i Dragan Milosavljević (41), državljanin Bosne i Hercegovine, koji su nedavno pobjegli iz zatvora u Kopru u Sloveniji u filmskom bijegu. Njih dvojica su prvo prerezali rešetke na prozoru ćelije pa su skočili u dvorište zatvora i popeli se na zid opasan bodljikavom žicom te pobjegli.

    Redakciji Oslobođenja jučer se javio Damnjan Mitrović te ustvrdio da nema nikakve veze sa ubistvom Ostojića.

    – Ja sam u Italiji, jer ovdje imam azil. Nemam nikakve veze sa ubistvom Ostojića, kazao je u telefonskom razgovoru Mitrović pojašnjavajući da se nakon bijega iz slovenačnog zatvora skrasio u Italiji sa svojom porodicom.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje