Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Bivši vatrogasac prodajući vodu zaradio 360.000 KM

Preuzmite sliku

Centar javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka podnio je krivičnu prijavu protiv Živka Vukovića, nekadašnjeg komandira Vatrogasne jedinice, i Željka Katića, bivšeg šefa gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu, zbog sumnje da su malverzacijama pribavili korist od 363.800 maraka.

Vukovića je banjalučka policija prijavila zbog zloupotreba službenih položaja ili ovlaštenja i falsifikovanja ili uništavanja poslovnih knjiga, a Katića za nesavjestan rad u službi.

Iz CJB-a Banjaluka saopšteno je da se Vuković sumnjiči da je od 2003. do 2015. godine, obavljajući poslove komandira Vatrogasne jedinice u Banjaluci, iskoristio položaj i ovlaštenja, i bez odobrenja nadležnog Odsjeka za poslove civilne zaštite prodavao vodu građanima u naseljima koja su imala problema sa vodosnabdijevanjem, kao i drugim pravnim osobama, iako za to nije imao nikakva ovlaštenja, prenosi BIRN.

U namjeri prikrivanja svojih nezakonitih radnji, kako je navedeno, Vuković je uništio finansijsku dokumentaciju o uplati vode. Tom prodajom, kako se navodi, zaradio je pomenuti iznos.

Katić je prijavljen da je propustio izvršiti nadzor i kontrolu nad radom Vukovića kao komandira vatrogasaca, čime je nastupila i šteta u budžetu Grada Banjaluka.

Prijava je proslijeđena tužiocima u Banjaluci, koji će odlučiti o tome da li će biti pokrenuta istraga. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,