Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bijeljina: Poznata imena uhapšenih u akciji ‘Kristal’, među njima i učesnica poznatog realityja…

Preuzmite sliku

Uprava za organizovani i teški kriminalitet i Policijska uprava Bijeljina, u okviru operativne akcije “Kristal”, u mjestu Suvo Polje izvršili su pretres i hapšenje 16 lica u vikend kući, vlasništvo Milisava Tomića, saznaje Srna.

Prema saznanjima Srne, uhapšeni su Milisav Tomić i Aleksandar Gajić, obojica iz Bijeljine, Pavle Stević i Srđan Mićić, obojica iz Brčkog, Željko Simić i Savo Simić, obojica iz Ugljevika, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Zlatan Ćuk, Vladan Kakuća i Željko Vujić, svi iz Bijeljine, Adi Bajgorić iz Slovenije, Elvis Hodžić iz Lukavca i Tijana Maksimović zvana Tijana Ajfon iz Rume.

Sva navedena lica se saslušavaju u svojstvu osumnjičenih i svjedoka, a osumnjičeni su za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i prostitucija.

Prilikom pretresa vikend kuće, lica i vozila do sada je pronađeno deset pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira, više mobilnih telefona i laptopa, te novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama – euri, franci, švedske krune, dolari…

Pretres pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, i dalje traje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje