Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bihać: Otkriveno šta je uzrok smrti pronađenih migranata

Preuzmite sliku

Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) po naredbi tužioca vrši kriminalističku obradu i prikuplja neophodne informacije i dokaze o ovom tragičnom događaju

Obdukcija je pokazala da su tri migranta starosti između 20 i 30 godina otrovali ugljen-monoksidom u kući u Bihaću, što je bio uzrok smrti, a nakon toga usljed djelovanja vatre tijela su skoro potpuno izgorjela.

Tri ugljenisana tijela pronađena jutros u trošnom napuštenom objektu nekadašnje štamparije “Bratstvo” u bihaćkom naselju Gornje Prekounje, prenosi Klix.ba.

– Obzirom na okolnosti, više je nego vjerovatno da se radi o migrantima koji su spavali u napuštenom objektu te da uz njih nisu pronađeni nikakvi dokumenti, obducent je, uspio na ugljenisanim tijelima pronaći dijelove u kojima je bilo krvi i tako uzeti uzorke za DNK. Takođe su uzeti i zubi kao druga mogućnost za izolaciju DNK.

Kod jednog od stradalih migranata na jednom dijelu neoštećene kože, na ruci , ostala je tetovaža koja će poslužiti u identifikaciji ove žrtve. Na tijelima nije bilo tragova nasilja i potpuno je jasno, obzirom i na položaj tijela u kome su pronađeni mrtvi, da su umrli prilikom spavanja od isparenja koje je stvorio otvoreni plamen.

Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) po naredbi tužioca vrši kriminalističku obradu i prikuplja neophodne informacije i dokaze o ovom tragičnom događaju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,