Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Bihać: Osumnjičena da je nožem ubila supruga

Preuzmite sliku

Zbog sumnje da je usmrtila 71-godišnjeg supruga, pripadnici Policijske stanice Bihać, priveli su 62-godišnju Bišćanku koja je osumnjičena za krivično djelo ubistva.

Ova porodična tragedija dogodila se u noćnim satima u proteklu nedjelju u porodičnoj kući supružnika koja se nalazi u naselju Midžića mahala, a ubistvo je, prema rezultatima istrage, počinjeno hladnim oružjem, odnosno nožem.

Kako saznaju “Nezavisne“, pomenuta žena nazvala je policiju kako bi prijavila nasilje u porodici, a kada je policijska patrola stigla na lice mjesta zatekla je beživotno tijelo muškarca.

“Izlaskom na lice mjesta pripadnici policije su zatekli beživotno tijelo 71-godišnjaka s ubodnim ranama u predjelu grudi nanešenim nožem. Formirana je uviđajna ekipa i na lice mjesta izašao je dežurni tužilac čija konstatacija je bila da se radi o krivičnom djelu ubistva te je slobode lišena 62-godišnjakinja koja je prije toga prijavila nasilje u porodici. U toku su istražne radnje za prikupljanje dodatnih dokaza”, rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Kako se nezvanično saznaje, žena je negirala da je počinila zločin te izjavila kako je poslije svađe sa suprugom napustila kuću, a kada se vratila zatekla supruga mrtvog.

Nakon obdukcije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću konstatovano je kako se radi o nasilnoj smrti. U ovome trenutku nije jasno šta je motiv ovog događaja, a može se čuti kako su supružnici od ranije imali probleme u braku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,