Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Zaplijenjeno 20 kilograma marihuane namijenjene narko-tržištu u Austriji

Preuzmite sliku

Tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv bh. državljanina zbog neovlaštenog međunarodnog prometa opojnih droga, prenosi Anadolu Agency (AA). 

Optužnica je podignuta protiv Gorana Miljanovića, rođenog 1976. godine u Bijeljini, a optuženi se tereti da je 29. maja 2017. godine, radi dalje distribucije neovlašteno vršio međunarodni prevoz opojne droge na izlazu iz Bosne i Hercegovine prema Republici Hrvatskoj, sa krajnjim odredištem u Austriji.

U optužnici se navodi da je navedena droga u količini od 20 kilograma, upakovana u 25 pojedinačnih paketa te omotana PVC folijom, sakrivena na skrovita mjesta teretnog motornog vozila marke “Volvo” sa priključnim vozilom marke “Krone”, bh. registarskih oznaka, u vlasništvu pravne osobe iz Ugljevika, otkrivena prilikom izvršene kontrole i detaljnog pretresa vozila od strane službenih osoba Granične policije BiH, na MGP Gradiška, na izlazu iz BiH.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: