Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH: U fizičkom obračunu migranata povrijeđeno šest lica

Preuzmite sliku

Policijskoj upravi Prijedor, 18. oktobra 2020. godine, oko 12.20 časova, prijavljeno je da je u mjestu Međeđa, opština Kozarska Dubica, došlo do međusobnog sukoba migranata, te da je više lica povrijeđeno, javlja Anadolu Agency (AA).

“Utvrđeno je da je u sukobu ilegalnih migranata porijeklom iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša, povrijeđeno šest lica. Tri migranta s teškim tjelesnim povredama prevezena su u JZU Bolnica Gradiška, dok su tri lakše povrijeđena migranta vozilom hitne pomoći prevezeni u Dom zdravlja Kozarska Dubica, gdje im je ukazana medicinska pomoć”, navodi se u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijska uprava Prijedor.

O navedenom je obaviješten Terenski centar za strance Banja Luka i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, po čijem nalogu se preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja okolnosti sukoba i nanošenja tjelesnih povreda.

Na licu mjesta, gdje se trenutno nalazi više desetina migranata, u toku je uviđaj, a pripadnici jedinice Žandarmerije PU Prijedor, zajedno s pripadnicima Granične policije BiH, tragaju za migrantima koji su nakon sukoba napustili lice mjesta.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,