Petak, 25. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

BiH: Silovao djevojku sa poteškaćama u razvoju, pa joj ukrao telefon

Protiv Branislava Jorgića (34) iz Kostajnice, dobojsko Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu zbog sumnje da je silovao dvadesetdvogodišnju B.A., koja je osoba s poteškoćama u razvoju, a zatim joj ukao mobilni telefon.

Kako je navedeno iz Tužilaštva, navodeći njegove inicijale, stavljaju mu na teret da je 29. maja u noćinim satima došao u kuću B.A. u Doboju i nasilno je obljubio, a zatim joj uzeo i telefon.

U optužnici, koja je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu u Doboju, predloženo je i produženje pritvora osumnjičenom, koji se u njemu nalazi od juna zbog pomenutog slučaja, prenose Nezavisne.

Produženje pritvora zatraženo je zbog postojanja naročitih okolnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo. Također, i zbog toga što se radi o licu sklonom izvršenju krivičnih djela za koja je pravosnažno i osuđivan.

Policija je tokom istrage utvrdila da je lice s poteškoćama u razvoju na silu prinuđeno na seksualni odnos, a sumnjalo se da to nije prvi put, već da je osumnjičeni i ranije na isti način primoravao žrtvu na odnose. (Nezavisne)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,