Srijeda, 28. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Pijani ratni zločinac prijetio smrću službenicima zatvora

Preuzmite sliku

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dragoja Zmijanjca (71) koji je prijetio smrću službeniku Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, gdje se nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

On se tereti da je, kao osuđeno lice na izdržavanju kazne zatvora za ratne zločine ubistva počinjene na području Prijedora, u Zavodu u Istočnoj Ilidži u dva navrata upućivao prijetnje zavodskom službeniku prilikom obavljanja službene radnje.

Zmijanjac je nakon povratka sa vanzavodskih pogodnosti, prilikom kontrole i pregleda na ulasku u objekat, u teško alkoholisanom stanju, zaposlenima prijetio smrću, ističući da već izdržava kaznu zbog ubistva, da bi te prijetnje i njihovu ozbiljnost ponovio i naknadno tokom ispitivanja, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi se tereti da je ozbiljno prijetio da će napasti na službeno lice u institucijama BiH, čime je počinio produženo krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinioca krivičnih djela.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje