Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Na aparatima prokockao novac od firme, a onda policiji prijavio da mu je ukraden

Preuzmite sliku

Policiji u Bosanskom Brodu je muškarac inicijala M. H., inače iz Žepča, prijavio da mu je u noći sa nedjelje na ponedjeljak iz kamiona ukraden novčanik u kojem su bili novac, lični dokumenti i još neki predmeti.

Prijavu su dobili u ponedjeljak, 19. oktobra, da bi jučer utvrdili da je ovaj muškarac zapravo lagao, odnosno lažno prijavio krivično djelo.

“Na osnovu operativnih saznanja i prikupljenih materijalnih dokaza utvrđeno je da je navedeno lice lažno prijavilo krivično djelo te da je navodno otuđeni novac pronevjerilo u jednoj kockarnici u Doboju, a koji je prethodno zadužilo kao depozit u privrednom društvu u kojem je zaposleno”, navedeno je u današnjem saopćenju iz Policijske uprave Doboj.

U policiji su kazali da su novčanik i lične dokumente ovog muškarca našli u rastinju pored puta, gdje je i bilo parkirano teretno vozilo marke Man.

“Protiv lica inicijala M.H. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu ‘Pronevjera’ i ‘Lažno prijavljivanje krivičnog djela’“, navedeno je u saopćenju dobojske policije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje