Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH: Banjalučka policija uhapsila bjegunca s Interpolove potjernice

Preuzmite sliku

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u ponedjeljak su u okviru operativne akcije kodnog naziva “Logan” lišili slobode četiri lica inicijala S.S. iz Novog Sada, S.S., M.G. i B.Đ. iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, falsifikovanja isprava, kao i drugih krivičnih djela.

“Izvršenim provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je da je za licem S.S. iz Novog Sada raspisana Međunarodna Interpolova potjernica zbog počinjenog krivičnog djela teško ubistvo. Operativnim radom, policijski službenici su došli do saznanja da navedeno lice koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banjaluka”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banjaluka.

Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeno lice S.S. iz Novog Sada, na području Grada Banjaluka, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto: oko 30 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, oko 60 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, veća količina novca, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, falsifikovana lična karta Republike Srbije na ime Nikola Radišić, falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Švicarske na ime Nikola Radišić kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

“Mjere i radnje u okviru ove akcije su preduzete pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci. U toku je kriminalistička obrada lica”, stoji u saopštenju.

Po završetku navedenih aktivnosti lice S.S. iz Novog Sada biće predato u Sud Bosne i Hercegovine.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,