Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BiH: 24-godišnjaku osumnjičenom za silovanje određena kaucija od 10.000 KM

Preuzmite sliku

Dvadesetčetvorogišnjem F.Z. iz Vukosavlja osumnjičenom da je prije pet dana, tri puta silovao osamnaestogodišnjakinju B.R. u iznajmljenoj sobi u Šamcu, Osnovni sud u Modriči odredio mjeru jemstva od 10.000 KM.

Njemu je postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja stavio prijedlog Osnovnom sudu u Modriči za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo silovanje, ali je sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Modriči, to odbio kao neosnovano i odredio mu alternativnu mjeru kaucije.

“Osumnjičeni se tereti da je 20. decembra oko 17.10 časova, svojim vozilom dovezao oštećenu B.R. u mjesto Š., opština Šamac, te upotrebom sile istu prinudio na obljubu i tri puta silovao”, navode iz Okružnog tužilaštva Doboj.

Mladiću koji kako saznajemo radi u Njemačkoj, tužilac je bio stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora, zbog opasnosti od bjekstva, s obzirom da se radi o licu koje  boravi i radi u stranoj državi sa izdatom radnom dozvolom, te bi puštanjem na slobodu mogao napustiti BiH, čime bi bio nedostupan pravosudnim organima RS, odnosno BiH.

Muškarac se sa djevojkom dopisivao neko vrijeme i sve se desilo dok je bio na odmoru u BiH.

Naime, djevojka je policiji u Šamcu prijavila da ju je mladić ucjenjivao i  mimo njene volje odveo prijeteći joj odveo u sobu na njednoj pumpi,  gdje je prema njenim riječima, silovana.

“Policijski službenici Policijske stanice Šamac, 21.12.2020. godine od strane oštećene zaprimili su prijavu, da je ista od strane lica F.Z. silovana. Po zaprimljenoj prijavi postupili su policijski službenici. O svemu je obavješteno i nadležno tužilaštvo”, naveli su iz Policijske uprave Bijeljina.

Osumnjičeni je pronađen i uhapsili su ga  policijski službenici Policijske stanice Modriča. (Nezavisne.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,