Ponedjeljak, 25. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Bh. državljanin upucao bivšu djevojku iz Srbije pa izvršio samoubistvo

Predesettrogodišnji Bosanac Željko B. iz Beča nanio je teške povrede svojoj bivšoj djevojci Violeti J. kada je pucao u pravcu njene glave dva puta. Nakon toga izvršio je samoubistvo pucajući sebi u glavu.

Četrdesetosmogodišnja Violeta je u komi, a ljekari su rekli da su vrlo male šanse da preživi.

Prema navodima Kronen Zeitunga, Violeta je izlazila iz kafića u kojem je radila kao konobarica sinoć oko 21:20 sati. Željko, s kojima je bila u višegodišnjoj vezi pa prekinula ljetos, pratio je. Izvadio je pištolj kalibra 7,65 i pucao joj dva puta u glavu. Pretpostavlja se da je motiv ljubomora jer je Violeta imala novog momka.

Policija nije imala prijava za nasilje kada je riječ o ovom paru, ali je Bosanac imao jednu prijavu za nanošenje povreda 2008. godine za koju nije osuđen.

Kako piše ovaj austrijski medij, ovo je još jedan slučaj u neviđenom nizu nasilja nad ženama. Od početka godine najmanje sedam žrtava je umrlo nakon napada muškaraca. Zbog ovoga je zasjedalo Vijeće minsitara Austrije koje će danas predstaviti nove mjere prevencije u okviru reforme krivičnog zakona. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,