Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Banja Luka: U ugostiteljskom objektu nakon radnog vremena zatečeno 100 osoba

Preuzmite sliku

Tužilac je slučaj okarakterisao kao “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u subotu prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, uočili su da ugostiteljski objekat vlasništvo T.S. iz Banje Luke, radi poslije radnog vremena, kojom prilikom je u istom zatečeno oko 100 osoba, čime je prekršena Odluka Republičkog štaba za vanredne situacije, javlja Anadolu Agency (AA).

O slučaju je obavještena komunalna policija, koja je preduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kao i Republička uprava za inspekcijske poslove.

“O svemu je obavješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ‘Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije’, te da se izvještaj o počinjenom krivičnom djelu dostavi u redovnoj proceduri”, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši zajedno sa zdravstvenim i tržišnim inspektorima, na području opštine Laktaši juče su izvršili racije u tri ugostiteljska objekta, u cilju kontrole poštovanja propisanih mjera od strane Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i evidentiranja i sankcionisanja počinilaca krivičnih djela i prekršaja.

“U dva ugostiteljska objekta utvrđene su nepravilnosti u pogledu prekršene odredbe Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Uputstva Instituta za javno zdravstvo RS i Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije. Shodno tome, slijedi izricanje sankcija od strane nadležnih organa”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Banja Luka, u Bosni i Hercegovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje