Petak, 18. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Banja Luka: Nožem ubo brata u grudi, tvrdi da se ničega ne sjeća

Preuzmite sliku

Shvativši šta je napravio, osumnjičeni je počeo da doziva majku.

Milan T. (31) iz Banje Luke uhapšen je zbog sumnje da je u porodičnoj kući u naselju Drakulić na spavanju nožem ubo svog brata Darka (24) u grudi.

Napad se dogodio u noći s utorka na srijedu. Nezvanično saznajemo da su u to vrijeme svi ukućani spavali i niko ne zna šta se tačno dogodilo. U policiji pojašnjavaju da je napad bio ničim izazvan, odnosno da ne postoji nikakav motiv i vjeruje se da je Milan T. u bunilu nasrnuo na brata.

– U kući su bila tri brata i njihova majka i svi su u to vrijeme spavali. Osumnjičeni je u 23.35 sati ustao iz kreveta, uzeo nož i otišao u sobu u kojoj je spavao njegov brat Darko i ubo ga u grudi. Nož je za nekoliko centimetara promašio srce – rekao je izvor blizak istrazi, piše Dnevni avaz.

Shvativši šta je napravio, osumnjičeni je počeo da doziva majku, koja je pozvala policiju. Istražioci su u kući zatekli tragove krvi, kao i okrvavljeni nož, koji je oduzet. Ranjeni Darko prevezen je u bolnicu, dok je Milan uhapšen.

Obavljen uviđaj

Tokom ispitivanja je tvrdio da se uopće ne sjeća napada, a kako se radi o duševnom bolesniku, tokom dana je sproveden u Kliniku za psihijatriju.

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, kaže da su uviđaj obavili dežurni tužilac Radenko Janković i istražioci Policijske uprave Banja Luka.

– Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi rasvjetljavanja svih okolnost predmetnog događaja. Sa mjesta događaja su izuzeti tragovi, koji će se koristiti za potrebe vještačenja i krivičnog postupka – saopćilo je Okružno javno tužilaštvo Banja Luka.

Stanje stabilno

Darko T., nakon što je ranjen, hospitaliziran je u Službi za torakalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

– Pacijent je zadobio ubodnu ranu grudnog koša. Odmah po prijemu urađena je torakalna drenaža. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja, a opservacija pacijenta je u toku – rekao je ljekar, dr. Slavko Grbić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,