Ponedjeljak, 1. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Balijagić: “Detonacija je izbila vrata teška tonu, izgorjelo je sve u kancelariji”

Preuzmite sliku

Sinoć, nešto iza 23 sata,  eksplozivna naprava podmetnuta od strane nepoznatih lica, eksplodirala je ispred advokatske kancelarije tuzlanskog advokata Faruka Balijagića. 

Nakon detonacije buknuo je požar, a sama eksplozija uništila  je Balijagićevu kancelarija, na kojoj su popucali prozori, izbijeni štokovi itd.

Balijagić je za «Dnevni avaz» sinoć potvrdio da se dogodio napad.

 • balijagic12_855359753
 • Radi se o snažnoj eksploziji koja je ubačena najvjrovatnije kroz prozor od toaleta u moju kancelariju, jer se ista nalazi na nižim spratovima. Kancelarijski prostor je spaljen. Izgorjelo je sve unutra. Detonacija je izbila i vrata teška tonu.  Na licu mjesta su vatrogasci. Uviđaj će se nastaviti ujutru – kazao je advokat Balijagić.

  Balijagić je za «Avaz» kazao da ne može govorit o motivima napada. Potvrdio je da je u petak zastupao stranke u procesu protiv jednog poznatog kamatara iz Tuzle, ali nije mogao dovesti u vezu taj slučaj sa napadom.

  Međutim, kaže da priprema «jedan ozbiljan predmet» koji bi mogao potresti BiH, te da je vezan za jednog državnog zastupnika kojeg nije imenovao. Također, kaže da je mogao biti i ugrožen ukoliko su njegovi kontakti sa određenim osobama otkriveni.

  Jedan od neimenovanih sagovornika koji živi neposredno pored mjesta gdje se eksplozija dogodila, novinarima je sinoć kazao da je u trenutku detonacije  iz svoje kuće pogledao prema mjestu eksplozije i vidio osobu koja je imala fantomku na glavi kako dolazi iz pravca zgrade prema gradu.

 • 961778_10206338870537059_452241927_n
 • U Operativnom centru MUP-a TK potvrdili su nam da se eksplozija, zasad nepoznate naprave, dogodila ispred ureda advokata Faruka Balijagića.

  O svemu je obavješten tužilac, više informacija  o ovom događaju znat će se  nakon uviđaja – kazao je operativni dežurni MUP-a TK.

  Inače, nakon  eksplozije buknuo je požar koji je zahvaljujući intervenciji Vatrogasne brigade iz Tuzle ubrzo ugašen.  U trenutku kada je buknuo požar, u vatri i dimu ostali su zarobljeni članovi porodice Bećirević na spratu iznad Balijagićevog ureda, ali je brzom intervencijom vatrogasaca tragedija spriječena.

  Inače, ovo je u zadnjih nekoliko godina  drugi napad na imovinu Faruka Balijagića.

  Prijeteća poruka – Balijagić je rekao da je u petak dobio SMS u kojem se s nepoznatog njemu broja izražava saučešće za kolegicu Jasminu Koričić, koja je ubijena u napadu u Bihaću. Takvu poruku Balijagić je shvatio kao prijetnju.

  Mogu samo reći da je takve poruke svojevremeno  dobivala i državna tužiteljica Diana Kajmaković – kazao je Balijagić.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje