Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Automafijaši eksplozivom raznijeli autopraonicu na Sokocu

Preuzmite sliku

Protiv automafijaša Miroslava Škobe Mikija (35) s Pala i Vladimira Krsmanovića Krše (40) sa Sokoca policija u Istočnom Sarajevu podnijela je izvještaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog izazivanja opće opasnosti podmetanjem eksplozivne naprave u autopraonicu Miloša Kojića u junu ove godine na Sokocu.

Rasvjetljavajući ovaj događaj, policija je ustvrdila da je Vladimir Krsmanović 26. juna u 3.30 sati u ulici Gruje Novakovića na Sokocu postavio i aktivirao eksplozivnu napravu na Kojićevu samouslužnu autopraonicu. U eksploziji nije bilo povrijeđenih osoba, a na objektu je pričinjena veća materijalna šteta, piše Dnevni avaz.

Miroslav Škobo se sumnjiči da je Krsmanoviću naložio da postavi napravu. Motiv podmetanje naprave nije saopćen.

Inače, supruga Miloša Kojića je Snežane Kojić, odbornica SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac. Kojić se ne bavi politikom, a njegova supruga je i šef Biroa za zapošljavanje u toj opštini.

 • Miroslav Škobo i Vladimir Krsmanović optuženi su u predmetu „Volan“ te im je u Sudu BiH u toku suđenje zajedno s Danilom Cicovićem i ostalima. Grupi od 27 optuženih se sudi za krađu najmanje 200 vozila, čija tržišna vrijednost dostiže više od milion KM.

  U okviru ove grupe formirana je posebna grupa koja se bavila iznuđivanjem novca od vlasnika ukradenih vozila, a Škobo se spominje kao dio ove grupe.

  Miroslav Škobo je, također, dovođen u vezu s ubistvom bračnog para Todorović, Željke i Mikice, 2004. godine, ali je kasnije oslobođen optužbi.

  Škobo je ranije privođen u akciji “Trebević”, koja je izvedena 2013. godine. Miroslav Škobo, obučen kao hodža, viđen je kako ulazi u ukradeni BMW X6, a iza ovog vozila nalazio se Audi A4 crne boje, dok je ispred njega bio Audi A4 bijele boje.

  U automobilima su bili pripadnici Škobine kriminalne grupe, a tada su obavljali takozvani eskort ukradenog auta, navodi se u jednom od izvještaja Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje