Subota, 25. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Alkohol kumovao incidentu: U pucnjavi kod Srebrenika ranjen otac Muhameda Bešića

Preuzmite sliku

Meho Bešić, otac nogometnog reprezentativca Bosne i Hercegovine Muhameda Bešića, ranjen je danas u pucnjavi u mjestu Falešićima kod Srebrenika, saznaje portal Avaz.ba. Pucnjavi je, prema našim saznanjima, kumovao alkohol i svađa između dvije porodice, Bešić i Suljanović.

Opća tuča Riječ je o komšijama, koji su prema izjavama očevidaca, i ranije imali razmirica i svađa.

– To je bila opća tuča između Mehe i tri brata Suljanović i njihove dvojice sinova. Meho je bio sam na jednoj strani, a njih petorica na drugoj. U toj općoj makljaži, gdje su sijevale pesnice, Bešić je bio savladan. Kada se očekivalo da se sve smiri, Senad je izvadio pištolj i sa dva hica ranio Mehu – kaže za svjedok incidenta.

Meho je pogođen s dva metka, u ruku i nogu, i zbrinut je u Hitnoj pomoći u Srebreniku.

– Nije ovo prvi put da se ove porodice svađaju. Oni žive u Falešićima i komšije su, kuće im dijeli samo osnovna škola. Meho ih je i ranije napadao kada je bio pod dejstvom alkohola. Znao je često svoja dva psa, Sultana i  Hurem, napucavati na njih – priča izvor.

Nisu konfliktni Porodica Suljanović radi na koridoru, na pijaci Arizona. Jedan od njih je penzionisani policajac, a ostali biznismeni. Nisu konfliktni.

– Meho se na njih često žalio da režu šumu. Njega je to nerviralo i stalno im je to zamjerao – dodaje  izvor. Nije se trijeznio Mještani Falešića kažu da je u četvrtak Meho bio u posjeti sinu u Splitu, gdje je Muhamed Bešić u dresu Evertona igrao utakmicu Evropske lige protiv Hajduka

– Sigurno mu je Muhamed dao malo više novca, pa se Meho ovih dana nije trijeznio. Nadam se da će Bešić i Suljanovići izgladiti ovaj nesporazum – kaže naš sagovornik.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,