Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcija u Sarajevu: Uhapšena osoba koja predstavlja prijetnju sigurnosti BiH

Preuzmite sliku

Pravovremenom i koordiniranom akcijom pripadnika Službe za poslove sa strancima i Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, u petak je na području Sarajeva izvršeno lociranje i privođenje u službene prostorije jedne osobe inicijala F. M. državljanin Srbije, za koje je utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom poretku i sigurnosti Bosne i Hercegovine, a koje se dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom.

Prema državljaninu Srbije, Služba za poslove sa strancima, je poduzela mjere iz svoje nadležnosti, te istom izrekla mjeru protjerivanja sa teritorije BiH sa zabranom ulaska i boravka u periodu od četiri godine.

Navedena osoba je stavljena pod nadzor u Imigracioni centar, te će biti udaljeno sa teritorije BiH kada se steknu svi neophodni uslovi.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim sigurnosnim organima, kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,