Srijeda, 22. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Akcija policije u Lukavcu: Uhapšena dva muškarca, pronađeno oružje, droga i novac

Preuzmite sliku

Dva muškarca sa područja opštine Lukavac uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Uhapšeni su D.B. (40) zbog sumnje da je počinio krivino djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i M.M. (34) zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U pretresu kuće i pomoćnih objekata na području Lukavca koje koriste D.B. i M.M. pronađena je poluautomatska puška kalibra 7,62 milimetara sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazilo pet metaka, vazdušna puška s optičkim nišanom, pištolj CZ M 57.

Pronađeno je i više pakovanja materije koja podsjeća na opojnu drogu, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, oko 1.400 KM i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Pretresi su izvršeni po naredbi Opštinskog suda u Lukavcu.

Nakon pretresa osumnjičene osobe su hapšene i privedene u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz odgovarajući izvještaj biti predati Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , , , ,