Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcija po nalogu Tužilaštva BiH: U Tuzli i Brčkom, uhapšeno više osoba zbog trgovine drogom

Preuzmite sliku

U okviru akcije koja je počela u ranim jutarnjim satima, izvršeno je lišenje slobode više osoba a vrše se pretresi na više lokacija na području Brčko Distrikta i Tuzlanskog kantona.

Po nalogu Tužiteljstva BiH, više desetina policijskih djelatnika SIPA i policije Brčko Distrikta BiH od ranih jutarnjih sati, nalaze se na terenu gdje se vrše pretresi i lišenja slobode osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala (čl. 250.) i neovlaštenog prometa opojnih droga (čl. 195.) KZ BiH.

Na terenu se nalaze tužitelj i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, koji koordiniraju rad i aktivnosti policijskih djelatnika na terenu.

Meta akcije su osumnjičeni, sa područja Brčko Distrikta BiH, koji su pod istragom, da su kao organizirana kriminalna skupina, vršili krijumčarenje i dalje rasparčavanje i prodaju na području BiH, veće količine opojnih droga među kojima heroin, kokain i marihuana.

Prema prikupljenim dokazima, opojna droga je na područje BiH, odnosno Brčko Distrikta, krijumčarena uglavnom sa područja Republike Srbije, a osumnjičeni su bili sudionici u daljem krijumčarenju i narko-dilerskoj mreži prema BiH i inozemstvu.

Nakon izvršenih pretresa i lišenja slobode, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u svezi sa prijedlozima za mjere pritvora ili mjere zabrane za osumnjičene.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama, u BiH i susjednim zemljama, sudjeluje u aktivnostima u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,