Utorak, 5. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Akcija “Nevera”: Uhapšena tri lica, pronađeno naoružanje i droga

Preuzmite sliku

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su tri lica, te pronašli veću količinu oružja i droge, u okviru akcije kodnog naziva “Nevera”.

Zbog postojanja osnova sumnje na organizovani kriminal uhapšena su lica čiji su inicijali E.I, E.B. i E.S, iz Sarajeva, a za još jednim je raspisana potraga, saopšteno je iz kantonalnog MUP-a.

Tokom akcije izvršeni su pretresi stanova, ugostiteljskih objekata i motornih vozila koje koriste E.I, A.K, E.S, E.B. i E.K. iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Policija je pronašla osam ručnih bombi, četiri pištolja sa pripadajućim okvirima i 29 metaka, jednu poluautomatsku pušku, 400 metaka različitog kalibra.

Oduzeta je veća količina marihuana, osam plastičnih vrećica sa materijom koja asocira na spid, više mobilnih telefona, digitalne vage, dokumente za koje se sumnja da su falsifikovani i veću sumu novca.

Izvršenim pretresom kuće koju koristi lice E.B. pronađeno je 130 kilograma aromatizovanog duvana tržišne vrijednosti 31.000 KM.

Duvan su oduzeli službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a Tužilaštvu BiH će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Akcija je izrvšena juče na osnovu naredbe Suda BiH, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,