Subota, 11. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Akcija ‘Labos II’: Uhapšena jedna osoba zbog droge

Policijski službenici Pete policijske uprave (PU) – PS Ilidža lišili su slobode S. A. (1972.) kod koga su pronašli pet PVC kesica u kojima se nalazi bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu, kao i pet mobitela, jednu metalnu spravu koja služi za konzumaciju opojne droge, a u kojoj se nalazi bijela praškasta materija koja asocira na opojnu drogu i jednu ručnu radio stanicu marke “Cobra”.

O tome je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a protiv S. A. će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Budući da je za S. A. bila raspisana potraga od Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, on je predan policijskim službenicima navedenog Odjeljenja na dalji rad i nastavak kriminalističke obrade u okviru akcije “Labos II”.

  • Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevi, izvršen je pretres kuće koju S. A. koristi na području općine Ilidža.

    Tom prilikom su pronađeni i oduzeti – digitalna vaga, okvir za automatsku pušku sa 30 metaka kalibra 7,62 mm, suha zeljasta materija u aluminijskoj foliji, koju je isti proizveso skupa sa E.B., jedna PVC boca “Plantela”, električni indikator za mjerenje temperature i vlažnosti zraka, dva rasvjetna tijela sa neonskim sijalicama, improvizovana razvodna električna ploča sa osiguračima, utičnicama i drugim materijalom, te tri sijalice od 600 W koje su korištene prilikom uzgoja biljke cannabis,jedan komad fleksibilnog crijeva, automatska puška kalibra 7,62 mm, sa okvirom, bez municije i određena dokumentacija.

    Nakon izvršenog pretresa, S. A. je predan u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nakon završene kriminalističke obrade, danas, uz službeni izvještaj, biti predan u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili ekspolozivnih materija, saopšteno je iz MUP-a KS.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,