Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Akcija FUP-a: Pronađena droga vrijedna više od 300.000 KM, jedna osoba uhapšena

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) prije dva dana, 12. februara uhapsili su jednu osobu inicijala D.Š. (1995) na području Zeničko-dobojskog kantona, a zbog “neovlaštenog prometa opojnim drogama”.

Riječ je o velikoj akciji FUP-a “Windmolen” koja je usmjerena prema osobama koje se dovode u vezu sa nabavljanjem, proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

 • “Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres motornog vozila, koje je zaustavljeno uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te je tom prilikom pronađeno 16 paketa bijele materije težine oko 15,5 kg koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin i jedna PVC vreća sa više stotina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu MDMA, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku. Osoba se sumnjiči da je drogu transportovala iz Evropske Unije u Federaciju Bosne i Hercegovine s ciljem distribucije na ilegalnom tržištu. Ulična vrijednost pronađene droge je viša od 300.000 KM”, naveli su iz FUP-a.

  Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Federalne uprave policije.

  Uhapšena osoba je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku predata u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , ,