Ponedjeljak, 18. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcija Federalne uprave policije u Sarajevu, ima uhapšenih

Preuzmite sliku

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva “Aperkat” a vezano za dokumentovanje lica i krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu vrše se pretresi na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, te su uhapšene tri osobe iz Sarajeva inicijala A. E. (1991.), A. S. (1998.) i J. B. (2001.) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela. Osoba inicijala A. E. je od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnik u vršenju krivičnih djela, zbog čega je više puta osuđivana.

“Navedene osobe se sumnjiče da su duži vremenski period na području Kantona Sarajevo s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kontinuirano vršila nabavku i preprodaju opojne droge ‘Canabis Sativa L’, ‘Amfetamin’. U toku ove tromjesečne istrage policijski službenici su na području Kantona Sarajevo uhapsili 10 osoba kod kojih je priliko pretresa pronađena opojna droga koju su isti kupili od strane osumnjičenih koji su lišeni slobode u današnjoj akciji”, navode iz FUP-a.

Dosadašnjom istragom i prilikom pretresa je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis Sativa L“, „Amfetamin“, drobilica, sredstva za pakovanje i vaganje, mobilni telefonski aparati i sim kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima. Kod osobe A.E. je prilikom današnjeg pretresa pored ostalog pronađeno i oduzeto cca. 40 paketića opojne droge spremne za uličnu prodaju.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije i zakonskom roku biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu kantona Sarajevo uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Nastavljaju je aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,