Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Akcija “Arsenal”: Objavljena imena uhapšenih narko dilera u Banjoj Luci, dvije osobe u bjekstvu

Preuzmite sliku

Sedam osoba uhapšeno je u akciji „Arsenal“ zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa vršili krivična djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga.

Nezvanično, uhapšeni su Igor i Zvjezdan Arsenić, Zoran Čevriz, Miroslav Miletić, Zoran Tešanović, radnik Gradske uprave Banja Luka, Milan Milanović i Boran Pejaković.

U bjekstvu su Igor Zarić i Slobodan Stanković.

Akciju su izveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka danas su na području Banje Luke.

U okviru višemjesečne akcije „Aresenal“ zaplijenjena je određena količina različitih vrsta opojne droge i to: kokaina, spida, marihuane, heroina, te hemijske supstance za miješanje opojnih droga. Takođe, u akciji su oduzete i određene količine vatrenog oružja i municije, kao i veća količina gotovog novca, saopćeno je iz MUPRS-a.

U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim, nakon čega će biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje