Nedjelja, 12. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Advokat Rifat Konjić zatražio odgodu istražnog ročišta protiv Damira Mehića Bibija

Rano jutros Damir Mehić Bibi koji je osumnjičen za krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva trebao je biti saslušan u zgradi Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Međutim, kako saznajemo na zahtjev njegovog advokata Rifata Konjića došlo je odgode današnjeg istražnog ročišta protiv Damira Mehića Bibija. Nije nam poznato zbog čega je Mehićev advokat tražio odgodu ročišta kao ni kada je zakazano naredno.

Podsjetimo, pripadnici MUP-a Republike Srpske i Federalne uprave policije FBiH su u koordiniranim aktivnostima na području Jahorine 16. januara 2018. godine u večernji satima lišili slobode Damira Mehića zvani Bibi.

Za Mehićem po prijedlogu ovog Tužilaštva bila je raspisana međunarodna potjernica Kantonalnog suda Tuzla i operativna potraga MUP-a TK, a koji je duže vrijeme bio u bjekstvu. Mehić je osumnjičen za krivična djela ubistvo i pokušaj ubistva, odnosno da je 22. juna 2013. godine u centru Tuzle hicima iz vatrenog oružja ubio Emira Džinića i teško ranio Naila Hodžića.

Prilikom lišenja slobode kod Mehića je pronađen pištolj i određena količina municije, kao i krivotvorena lična karta sa lažnim ličnim podacima, te će se istraga protiv njega proširiti i za krivična djela nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivotvorenje isprave.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje