Ponedjeljak, 19. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Adija Šaranovića tukli i uhapsili jer je dobacio pratnji Denisa Zvizdića?!

Zeničanin Adi Šaranović, ugledni rukometni trener, pretučen je, a potom i uhapšen, nakon što je jučer dobacio delegaciji u kojoj je bio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić (SDA), koja se vraćala sa svečanog otvorenja terminale goriva, saznaje “Dnevni avaz”.

Izrevoltiran situacijom

Kako nam je ispričao Šaranović, dok su pored njega prolazila vozila delegacije u kojoj je bio i Zvizdić, on im je, izrevoltiran cjelokupnom situacijom u državi, dobacio, nakon čega je uslijedio haos.

-Nisam se mogao suzdržati pa sam im dobacio, jer me cijela situacija u državi boli. Zatim se pratnja vratila, oborila me s bicikla i počela udarati – tvrdi Šaranović.

Ističe da ne može vjerovati da je zbog demokratskog prava, prava na slobodu govora, pretučen, a zatim i uhapšen.

-Dobio sam batine od policije u pratnji, a onda su me držali pet sati u ćeliji bez prava na poziv i bilo šta. Ako je to što sam rekao povod da mi se ovakvo nešto učini, onda ponovo upućujem iste riječi na adresu Izetbegovića i Zvizdića – kaže, vidno ogorčen, Šaranović.

Ukazana pomoć

U trenutku našeg razgovora, Šaranović se nalazio na Odjelu urgentnog bloka Kantonalne bolnice Zenica, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć. Budući da je opservacija bila u toku, do zaključenja ovog izdanja „Dnevnog avaza“ nije bio poznat stepen povreda povrijeđenog Zeničanina. Kako nam je rekao Šaranović, cijeli slučaj mogao bi dobiti i sudski epilog.

Ovo nije prvi skandal koji su izazvali “ugledni” ljudi SDA. Javnost još pamti nesvakidašnji slučaj iz avgusta prošle godine, kada je Amerikanka u Sarajevu pokazala srednji prst prema pratnji Bakira Izetbegovića pa završila u policiji!

Šta kažu u MUP-u ZDK

Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, potvrdila nam je da je jučer, nakon ceremonije otvorenja, uhapšena jedna osoba.

– On je pljuvao na automobil u pratnji. Nakon što je policija ispratila delegaciju do naplatnih kućica, vratili su se u namjeri da ga legitimišu. Nastavio je vrijeđati i nije dozvolio da se legitimiše. Zatim je uhapšen, iako je pružao otpor, nakon čega je zadržan nekoliko sati u PS Centar. Nije imao povrede tokom hapšenja – kaže Alić. (Avaz)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje