Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ubistvo u Brčkom: Pjevač nožem ubio gosta

Preuzmite sliku

U kafanskoj tuči u brčanskom naselju Rijeke, od uboda nožem u grudi smrtno je stradao 45-godišnji Vehid Šabanović, poznati brčanski trgovac voćem i povrćem. Nesreća se dogodila u noći između petka i subote.

Šabanović je u ugostiteljskom objektu „Šok” od pjevača Alije Nukića zatražio da mu otpjeva neku pjesmu. Nakon što mu je Alija rekao da ne zna stihove, on mu je oteo mikrofon i počeo da ga udara pesnicama. Prisutni gosti su uspjeli da ih razdvoje, da bi poslije toga Alija uzeo nož i dva puta udario u grudi Vehida, koji je inače imao nezgodnu narav.

Vehid je sjeo u kombi i pošao prema bolnici, da bi nakon 50-ak metara sletio s puta i udario u ogradu gdje je i preminuo od zadobijenih rana.

U policijskom saopštenju se naglašava da je stradali V. Š. sa brojnim tragovima krvi pronađen u besvjesnom stanju u kombiju marke „mercedes” bosansko-hercegovačkih tablica koji je sletio sa puta, što je i prijavljeno dežurnom policijskom službeniku.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko Distrikta BiH koji je izašao na mjesto nesreće i pod čijim nadzorom je obavljen uviđaj, a biće izvršena i obdukcija tijela stradalog Šabanovića.

Zvanične razloge sukoba sa tragičnim ishodom u policiji još istražuju. (Slobodna-bosna.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,