Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zvanično završena sezona na Panonskim jezerima: Kompleks ostaje otvoren za šetnju i rekreaciju

Preuzmite sliku

Obzirom na loše vrijeme sa kišom i niskim temperaturama još od 23. avgusta, kao i vremensku prognozu za prvu polovinu septembra sa relativno niskim jutarnjim i dnevnim temperaturama i kišom, odlukom Uprave i Nadzornog odbora JKP Pannonica d.o.o. Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika je u utorak 31. avgusta 2021. godine zvanično završio ovogodišnju ljetnu sezonu.

  • Kompleks Panonskih jezera je od srijede 01.09.2021. godine otvoren svaki dan za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju u periodu 07:00 do 19:00 sati, ali ne i za kupanje, obzirom je završeno održavanje i filtriranje jezerske vode u punim kapacitetima i završen rad spasilačko-redarske službe.

  • Gostima će biti na raspolaganju otvorene bašte kod slanih Slapova, restorana Lovac na trećem jezeru, kao i otvorena bašta Meduza Beach bar-a na drugom jezeru Panonike. Radno vrijeme dječijeg zabavnog parka „Vrtić“ je od 10:00 do 18:00 sati, sa ulazom na Istočnu kapiju kompleksa sa parkinga kod benzinske stanice INA.

  • JKP Pannonica doo Tuzla se zahvaljuje svim gostima koji su posjetili kompleks tokom protekle uspješne ljetne sezone, posebno građanima Tuzle i gostima koji su i ove ljetne sezone u značajnom broju posjetili Tuzlu i kompleks Panonskih jezera dolazeći iz cijele BiH, ali i susjednih zemalja Srbija (Beograd, Novi sad, Užice, Valjevo, Loznica, Šabac, Sombor, Sremska Mitrovica, Bor, Pančevo, Niš, Kanjiža, Kruševac, Ruma, Zemun Vršac itd.) i zemalja EU Hrvatska (Zagreb, Rijeka, Split, Osijek, Đakovo, Slavonski Brod, Gunja, Varaždin itd.), Slovenija, Njemačka, Austrija, Francuska, Italija, Češka, Mađarska, Norveška, Danska, Irska, … itd.), dajući na taj način vjeru u oporavak i bolju budućnost za razvoj turizma kao značajne privredne grane u razvoju Grada Tuzla, TK i BiH.

  • “Pozivamo građane da dio svog slobodnog vremena provedu u šetnji i rekreaciji velikom gradskom pješačkom zonom grada Tuzla čiji je sastavni dio i kompleks Panonskih jezera sa svojim slanim Slapovima i stazama oko sva tri jezera.” navode iz JKP Pannonica. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje