Srijeda, 20. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Zvanično: Ovo su svi kandidati za gradonačelnika Tuzle!

Preuzmite sliku

Osam kandidata vodit će bitku za gradonačelnika Tuzle na ovogodišnjim Lokalnim izborima.

Socijaldemokratska partija (SDP) i ove godine će kandidovati aktuelnog gradonačelnika Jasmina Imamovića. Stranka demokratske akcije (SDA) i Savez za bolju budućnost (SBB) nastupit će sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Grada Tuzla na predstojećim lokalnim izborima, odnosno kandidovan je Bahrudin Hadžiefendić.

Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla  donio je odluku da za poziciju gradonačelnika Tuzle na predstojćim lokalnim izborima u oktobru ove godine predloži policajca i bivšeg ministra unutrašnjih poslova TK Alena Gadžu.

Kandidat Naše stranke je Adnan Burina, Tuzlanska alternativa kandiduje Amiru Malkočević, Stranka za BiH na izbore za gradonačelnika izlazi sa kandidatom Nedimom Čauševićem, a građani Tuzle moći će se opredijeliti i za nezavisne kandidate: Zlatko Berbić i Elmir Mujkanović.

Za razliku od posljednjih Lokalnih izbora, kada su u Tuzli bila četiri kandidata za gradonačelnika, ovoga puta spisak je proširen, a građani su na kraju oni koji odlučuju kome žele dati svoje povjerenje. (Tuzlanski.ba)

  • grad-tuzla
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje