Subota, 1. Aprila 2023.
Tuzlanski.ba logo

Zijad Lugavić dobio povjerenje građana na prijevremenim izborima za gradonačelnika Tuzle

Preuzmite sliku

Kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) BiH za gradonačelnika Tuzle i aktuelni vršilac te dužnosti Zijad Lugavić dobio je povjernje građana Tuzle na prijevremenim izborima većine glasača koji su iskoristili pravo glasa, prvi su preliminari rezultati nakon zatvaranja biračkih mjesta.

Ukupna izlaznost u Tuzli izmosila je nešto više od 23 posto, a najviše glasova dobio je Zijad Lugavić.

Nakon Lugavića koji je dobio oko 12.000 glasova najviše glasova dobio je Mirnes Ajanović iza koga slijedi Omer Berbić, kandidat Naše stranke.

 • Napominjemo, da su ovo prvi nezvanični i preliminari rezultati prikupljeni nakon prebrojavanja glasova na biračkim mjestima na području Tuzle.

  Dr. sc. Zijad Lugavić u 21:00 sat u prostorijma GO SDP-a Tuzla zakazao je press konferenciju na kojoj će medijima i zvanično saopćiti da je pobjednik na prijevremenim izborima za gradonačelnika Tuzle.

 • Također, i predsjedavajuća GV Tuzla Nataša Perić je putem društevnim mreža objavila kako je Lugavić novi gradonačelnik Tuzle.

  Pored Lugavića, Ajanovića i Berbića, građani su još mogli glasati za nezavisne kandidate Derviša Čička i Halida Žigića te Almira Arnauta.

  Kako saznajemo Zijad Lugavić je osvojio blizu 50% glasova. Pravo glasa u Tuzli iskoristilo je oko 23,14 posto od ukupno registrovanih 111.512 glasača s pravom glasa. Odnosno danas je u Tuzli na izbore izašlo 25.380 glasača.

  Od svih gradova odnosno općina na današnjim prijevremenih izborima naslabija izlaznost zabilježena je u Tuzli. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , ,