Nedjelja, 24. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Žena ženi: U subotu u Tuzli humanitarna akcija

Preuzmite sliku

Djevojke, žene, majke Tuzle – uključimo se i mi u humanitarnu akciju pod nazivom ” ŽENA ŽENI ” koja je pokrenuta u čitavoj BIH, a koja će u Tuzli biti održana u subotu, 07. juna 2014. godine.

U periodu od 11- 15 h biće postavljeni pultovi na dvije lokacije u našoj općini : 1. Ispred Mercatora 2. Na Sjenjaku ispred tržnog centra “Sjenjak”. Žene najbolje znaju šta je ženama najpotrepnije, odnosno bez čega nikako ne možemo, bez obzira na okolnosti koje nas zadese. Najsnažnija podrška je ona koju da “žena ženi”, a danas žene BiH trebaju jedna drugu više nego ikada. Pridružite se armiji djevojaka i žena u solidarnosti.

Upakujte svoje najdraže ženske stvarčice sa naznakom “Žena ženi” uz pisamce tople podrške i odnesite do vama najbližeg punkta prikupljanja ovih paketića. Pored ovoga, kao sto vam je možda poznato, paketi pomoći se obilježavaju slovom „ H „. Naši prijedlozi za sadržaj paketića: higijenski ulošci, vlažne maramice, suhe maramice, sapun, antibakterijski sapun, gel za suho pranje ruku, brijač, krema (za lice, za ruke), pasta i četkica za zube, češalj, labelo, šampon za tuširanje, donji veš, tablete za bolove itd… Uključimo se i mi u ovu akciju i budimo podrška jedne drugima! – navodi se u saopštenju Udruženja građana ˝3E˝ Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje