Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Završni skup Platforme za progres u Tuzli: Svojim glasom aktivno kreirajte političku sliku svoje lokalne zajednice

Preuzmite sliku

Završnim skupom u Gradskom parku, kod spomenika kralju Tvrtku, promovisani su kandidati Platforme za progres za Gradsko vijeće Tuzla. Skup je održan uz poštivanje svih mjera koje se tiču okupljanja na otvorenom, a predhodila mu je šetnja kandidata za Gradsko vijeće od prostorija Platforme do Gradskog parka.

Šetnju je predvodio prof. dr. Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, a sa tuzlanskim iskrama tu su još bili i Sejfudin Hodžić, izvršni direktor Platforme, predsjednik Regionalnog odbora Regije Sava prof. dr. Aljo Mujčić i predsjednica Gradskog odbora Tuzla dr. Dženita Kurtćehajić.

  • Kurtćehajić je u svom obraćanju istakla veliku zastupljenost mladih i žena na kandidatskoj listi Platforme za progres Tuzla i afirmativnu kampanju koju je Platforma vodila uz uvažavanje svih političkih opcija. Osudila je neugodnosti koje su priređene kandidatima drugih stranaka, naročito one koje nisu u duhu tuzlanskog suživota.

  • Obraćajući se okupljenim iskrama i građanima Tuzle, Srećko Škrobić nosilac liste Platforme za progres za Gradsko vijeće Tuzla, je naglasio kojim će se bitnim projektima baviti Platforma unutar Vijeća. Svoj rad i djelovanje budućih vijećnika obavljaće u skladu sa principima na kojima se temelji Platforma, uz uvažavanje svakog povjerenog glasa.

  • Na kraju skupa u Tuzli, gradu odakle je sve i počelo za Platformu, građanima, iskrama i kandidatima se obratio predsjednik prof. dr. Mirsad Hadžikadić. Ukazujući na sve ono što baštini Tuzla i kvalitetne ljude koji čine listu Platforme za progres, izrazio je potpunu podršku tuzlanskim kandidatima. Na njima je historijska odgovornost da na svoja pleća preuzmu teret izgradnje države i društva, podcrtao je prof. Hadžikadić i pozvao glasače da svojim glasom aktivno kreiraju političku sliku svoje lokalne zajednice.

  • Skup je protekao u skladu sa svim novodonešenim mjerama nadležnog Kriznog štaba, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i uz maksimalnu odgovornost prisutnih građana (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje