Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Završeni radovi na sanaciji puta u ulici Kozlovačka četa u MZ Centar

Preuzmite sliku

Nakon što je u 2020. godini realizovan projekat sanacije dijela ulice Kojšino od Skvera do raskrsnice sa ulicom Hamdije Pozderca, ove godine su nastavljeni radovi na sanaciji putne infrastrukture u MZ Centar.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove MZ, Mirela Uljić, obišli su završne radove na sanaciji ulice Kozlovačke čete u MZ Centar. Prilikom obilaska završnih radova u ulici Kozlovačka četa, gradonačelnik Imamović je izjavio:

“Prošle godine smo počeli radove u Kojšinu. Uložili smo oko 290.000KM, sanirali oko 650 m puta od Skvera do raskrsnice sa ulicom Hamdije Pozderca i pri tome sanirali kanalizaciju u dužini oko 530 metara, kao i jedan ožiljak od klizišta. Sada nastavljamo dalje sa radovima u naselju Kojšino, sanacijom puta u ulici Kozlovačka četa, u ukupnoj dužini oko 800 metara.“

Pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Mirela Uljić, istakla je da se radi o jednom od 20 projekata sanacije puta koji će se realizovati u ovoj godini, po modelu sufinansiranja od strane sugrađana, u visini od 20%, te dodala da se svake godine, u skladu sa raspoloživim sredstvima planira realizacija određenog broja putnih pravaca koji se radi po ovom modelu i ovo je jedan od tih projekata.

Predsjednica Savjeta MZ Centar, Alma Avdić, istakla je da ovo nije prvi projekat ovakve vrste u ovoj mjesnoj zajednici, te da je prošle godine urađena sanacija puta u naselju Borić, te dodala da smatra da će se realizacijom ovih projekata sigurno poboljšati uslovi života građana u ovoj mjesnoj zajednici.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,