Četvrtak, 1. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Završena treća dvodnevna obuka vodiča u okviru projekta – ‘NeoLIFE’

U Tuzli je jučer završena treća dvodnevna obuka polaznika za tematsko vođenje turističkih grupa u okviru projekta ‘Novi život neolitskog naslijeđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja – NeoLIFE’, kojeg sufinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020.

Program obuke koji je počeo u decembru 2019. Godine, obuhvata ukupno 4 modula, pri čemu je obuka održana u Tuzli jučer i danas imala fokus na unapređenje vještina komuniciranja i javne prezentacije, koje će polaznici obuke primjenjivati u promociji turističih potencijala svojih gradova.

Partnerski gradovi Užice i Tuzla će kroz ove obuke osposobiti 10 vodiča za tematsko vođenje turističkih grupa u rekonstruisanom sojeničkom neolitskom naselju u okviru kompleksa ‘Panonska jezera’ u Tuzli, kao i u novoizgrađenom neolitskom naselju u klisuri rijeke Đetinje u Užicu.

Projekat ‘Novi život neolitskog naslijeđa u prepoznatim prirodnim područjima od velikog značaja – NeoLIFE’ zajedno realizuju Grad Užice, Grad Tuzla, Srednja umetnička škola Užice i Opština Milići.

Projekat sufinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014 – 2020, u okviru finansijskog Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II).

Tijelo za ugovaranje ovog projekta je Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije (CFCU).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,