Srijeda, 19. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Završena rekonstrukcija: Dvorana Sportskog centra Mejdan ponovno zasjala

Preuzmite sliku

Nakon olujnog nevremena i poplava koje su pogodile Tuzlu krajem jula 2020. godine, Sportsko-kulturno-privredni centar “Mejdan” pretrpio je značajna oštećenja, a posebno je bila devastirana velika dvorana, koja već duže vrijeme nije bila u funkciji.

Danas je održana press konferencija u povodu završetka radova na obnovi SKPC Mejdan. Na press konferenciji medijima su se obratili Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Siniša Ubiparipović, šef projektne kancelarije UNDP-a u Doboju i Jasenko Elezović, direktor SKPC Mejdan.

Istaknuto je kako je radovima u ovoj fazi obnove je obuhvaćeno uređenje sistema odvodnje oborinskih voda oko kompleksa Mejdana, te radovi u velikoj dvorani: hidroizolacija, elektroinstalacije, ugradnja parketa, reparacija teleskopa i tribina, i dr.

Do kraja završetka radova, između ostalog planirano je uređenje dvorane za kuglanje i projekti energetske efikasnosti. Ukupna vrijednost radova u okviru prve faze iznosi oko 560 hiljada KM.

“Ovo do sada što smo uradili je koštalo je 560.000 KM, 355.000 KM iz budžeta grada, a ostalo su finansirali UNDP i Mejdan. Kada je u pitanju Mejdan, to su sredstva od donacija”, rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

Jasenko Elezović direktor Mejdana na današnjoj konferenciji za medije iskazao je zahvalnost svima koji su podržali rekonstrukciju Mejdana, ali i sportskim klubovima koji su proteklih više od godinu i po dana trenirali u maloj dvorani i sali za borilačke sportove.

U okviru završetka prve faze obnove Mejdana u ovom hramu tuzlanskog sporta organizovat će se i donatorski turnir u košarci ili nekom drugom sportu na kojem će učestovati domaće ali i ekipe iz regiona i Evrope.

Premijerna utakmica u velikoj dvorani Mejdan održat će se 5. januara u 19 sati kada OKK Sloboda dočekuje lidera na tabeli domaćeg košarkaškog prvenstva ekipu Borca iz Banja Luke. Ulaz će za sve zainteresovane biti besplatan, kako bi Mejdan dobio puni sjaj baš kao prethodnih godina.

Također, Mejdan će biti domaćin i košarkaškoj reprezentaciji BiH koja će u februaru mjesecu ugostiti Litvaniju.

“Veliki momenat i za Mejdan i za košarkaški sport jer pobjedom nad Litvanijom, košarkaška reprezentacija je debelo na svjetskom prvenstvu. U najavama imamo već pregovore sa rukometnom te sa odbojkaškom da bude prvi put u Mejdanu. To je velika čast i zadovoljstvo za nas da možemo ugostiti reprezentativne selekcije”, kazao je Jasenko Elezović direktor Mejdana.

Aid Berbić iz Radničko-sportskog društva “Sloboda” Tuzla na također je na današnjoj pres konferenciji istakao veliko zadovoljstvo zbog uloženih napora da Mejdan ponovo zablista punim sjajem.

Grad Tuzla i Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini – UNDP u BiH, početkom septembra 2020. godine potpisali su Sporazum o finansiranju projekta obnove objekta SKPC “Mejdan”, a nakon izrade projektno-tehničke dokumentacije provedene procedure nabavke, početkom septembra 2021. godine potpisani su ugovori sa izvođačima radova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,