Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Završena je prva sedmica aktivnosti „Školskih patrola“ (FOTO)

Preuzmite sliku

U organizaciji radne grupe „Pješak“ učenici su u četvrtak i petak, zajedno sa službenicima policije zaduženih za rad policije u zajednici, policijskih stanica Istok, Zapad i Centar, dijeljenjem edukativnih letaka educirali učesnike u saobraćaju o posljedicama prekršaja koje su učinili.

Edukativni letci, pripremljeni u saradnji sa MUP TK, PU Tuzla sadrže članove zakona koji propisuju sankcije za najčešće saobraćajne prekršaje.

Mi smo vrlo rano uvidjeli da je vrlo važno da uključimo najmlađe populacije našeg grada u edukovanje o saobraćajnim propisima. Stoga smo pokrenuli aktivnosti radne grupe „Pješak“ koje se zovu „Školske patrole“. Naša firma je obezbijedila policijske uniforme za učenike.“, dodaje Tarik Arslanagić, rukovodilac Odjeljenja za saobraćaj i komunikacije JKP „Saobraćaj i komunikacije“ Tuzla.

Siguno da nećemo ostati ravodušni kada nas mališani od otprilike 15 godina zaustave na saobraćajnici i ukažu na eventualnu pogrešku ili nepoštivanje saobraćajnih propisa i znakova, no ovakav vid saobraćajnog edukovanja koristan je i učenicima, koji na praktičan način mogu uočiti eventualne nepravilnosti u učesnika u saobraćaju.

Ove aktivnosti su se pokazale kao vrlo uspješne i efikasne od strane učenika, policijskih službenika i naših sugrađana i u svakom slučaju ćemo nastaviti dosadašnje aktivnosti u tom pogledu. Nastojat ćemo da uključimo što veći broj učenika, kako bi se što veći broj naših sugrađana edukovao o važnosti poštivanja saobraćajnih propisa.“, ističe Arslanagić.

Na priloženim slikama možemo vidjeti da su i građani zadovoljni radom „školskih patrola“ pa traže i fotografisanje sa njima:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje